Bocas del Toro: Zwem-, snorkel- en visparadijs! - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Geertje Zuilichem - WaarBenJij.nu Bocas del Toro: Zwem-, snorkel- en visparadijs! - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Geertje Zuilichem - WaarBenJij.nu

Bocas del Toro: Zwem-, snorkel- en visparadijs!

Door: Geertje

Blijf op de hoogte en volg Geertje

03 Juli 2008 | Panama, Bocas del Toro

Zo en toen waren er al weer 3,5 maand om..

Zondag werd ik vroeg opgehaald en naar het mooie hotelletje gebracht. Daar aangekomen hadden ze een mooie tuin met een super zwembad! Daar heb ik dus ook heel de middag heerlijk gebruik van gemaakt. De volgende dag had ik een tour geboekt, het Cahuita park en daarna snorkelen om het andere gedeelte van het park te zien. Maar helaas, toen ik wakker werd regende het op zn Hollands. De tour was afgezegd en het zag er niet naar uit dat het ook maar zonnig zou gaan worden die dag. Een hele dag op mijn hotelkamertje leek me vreselijk, dus regenjas aan en een fietsje gehuurd. Aangezien ik een beetje groot ben, kreeg ik een (roze) herenfiets. Daarmee ben ik naar het dorpje gesurvivald wat erg leuk was. Iedereen sprak je aan etc. In de middag was de regen gaan liggen en besloot ik om met mijn fietsje naar een cacaotrail te gaan. Dit was ten slotte in het dorpje verderop. De mensen die uitlegden hoe ik er moest komen hadden het over bussen en taxis maar ik wilde gewoon mijn met roze vriendje op pad! En dat heb ik geweten, door de vele regen die hier valt tijdens het regenseizoen slaan zomaar hele stukken asfalt weg. Dit resulteert dus in een lekkere hobbelpuinweg. Al met al heb ik zon 30 km gefietst en toen ik mijn fietsje inleverde en zei waar ik was geweest viel de hoteleigenaresse van dr geloof. Hoe ik dat in godsnaam had klaargespeeld?! Op mijn kamer aangekomen bleek dat een van de schoonmaaksters mijn nieuwe zijden sjaal ook erg mooi vond en dat ze dacht dat zij er waarschijnlijk beter mee overweg kon als ik. Helaas mantequilla de mani!

De volgende ochtend stond ik netjes om 7.30 uur klaar om opgehaald te worden. Om 9.00 uur stond ik nog steeds op dezelfde plek. Ze waren me dus vergeten op te halen. Om 9.15 uur kwam er een heel dik mannetje op me af die me naar de grens bracht, waar een ander dik mannetje op mij stond te wachten. Woooww.. ik voelde me slank! Bij de grens aangekomen was het zoooo makkelijk tegenover Nicaragua! Een formuliertje en je paspoort, de brug over, paspoort en de volgende 2 stempels waren weer binnen. Daar werd ik naar de watertaxi gebracht en kreeg ik ondertussen nog wat informatie over Panama. In Bocas aangekomen was het zo mooi! Echt alle foto's van bountystranden etc zijn volgens mij hier gemaakt! Ik werd opgehaald door Schoschana, een Hollandse vrouw. Ze leek een beetje Pauline en was dus ook erg aardig. Ze waren allemaal erg ongerust geweest aangezien ik eigenlijk met een Limburgs koppel had moeten samenreizen. Dit koppel was super aardig en vroegen ook meteen of ik zin had om de volgende dag met hun op tour te gaan. Natuurlijk!

De volgende dag werden we opgehaald met een bootje (alles gebeurd hier met een bootje) om naar Dolphin Bay te gaan. Daar zagen we weer dolfijnen, maar lang niet zo dichtbij en veel als in Corcovado. Daarna gingen we snorkelen met veel koraal. Bij het strandje zat een restaurantje met als huisdier een verpleegsterhaai.. gaaf man! Na een heerlijke zeevruchtenpasta gegeten hebben gingen we weer verder naar Red Frog Beach, waar ze de lieve rode kikkertjes hebben met zwarte stippetjes. Op het laatst zijn we nog naar Hospital Point geweest waar het water echt super helder was en je dus verschillende visjes etc zag! Mijn fototoestelletjes zijn nu dus allebei vol..:D

Vannacht en vanochtend heeft het de hele tijd hard geregend en nu begint het een beetje op te klaren. Ik hoop dat het deze dag nog een beetje mooi wordt, zodat ik nog aan de finishing touch kan werken van mijn bruine huid. ;)

Morgenvroeg worden we om 8.00 uur opgehaald en naar het vaste land gebracht en op de bus gezet. We zullen rond 15.30 uur in San Jose aankomen, waarnaar ik mijn tripje voortzet naar mijn berg en dus naar Tineke. 'sAvonds gaan we nog naar het nieuwe huis van Mercedes kijken (ze gaat voor het eerst op zichzelf wonen..;) ) en moet ik mijn koffertje verder inpakken. Zaterdagochtend kan ik nog even adios zeggen op de fabriek en vliegt de vliegmachine weer om 12.20 uur (NL 20.20 uur) naar Miami en dan naar Amsterdam. Rond 10.15 uur zal ik dus zondag weer in NL zijn, klaar om de eerste volkorenboterhammen met hagelslag, kriekenbiertjes, kersenflappen, karnemelk etc weer te verorberen!

Het volgende berichtje weer dus uit het saaie, koude, natte, normale, efficiente, goed-geregelde, maar o, zo vertrouwde Nederland.

Liefs Geertje.

• 03 Juli 2008 - 16:52

Loes:

jaa toch nog een keer als eerste;)!
    ben erg benieuwd naar alle foto's geertje! tot volgende week een keer! x

• 03 Juli 2008 - 17:06

Henny:

Warm,sub-tropisch, is het hier ook en soms kan het hier ook hard regenen dus misschien is de overgang niet zo groot hoewel.......
    hebben ze daar geen JOOST en hier wel.
    Trouwens ik heb de indruk dat het niet alleen Joost is die jou gemist heeft.
    Fijne vlucht naar huis Henny

• 03 Juli 2008 - 18:14

Joost:

Da's weer een mooie reis dan... Je zult het nog missen..
    Ik ben lekker klaar mee school en mag me vort ingenieur Claassen noemen haha, maar blijf toch maar lekker Joost heten.. Tot zondag, ga dadelijk met jullie pa en ma een pilsje drinken want die komen hier taart eten..

Gr Joost

• 03 Juli 2008 - 18:17

Mama Mieke:

Als dat vertrouwde Nederland maar niet o, zo saai is na al die mooie avonturen;)

Wij zullen op je staan wachten, zondag.
    Kus M.M

• 03 Juli 2008 - 18:30

Jos:

Wij krijgen dus komende week een sportieve slanke bruine Geertje zonder zijden sjaaltje te zien die zomaar 30 km kan fietsen op een roze herenfiets over een zeer slechte weg.
    Ben benieuwd.
    Tot zondag en een goede reis toegewenst.

Groet Jos

• 04 Juli 2008 - 12:02

Anniek:

Echt super verhaal Geertje!! Ben heel benieuwd naar je foto's, gelukkig duurt het niet lang meer voordat ik ze kan zien :D Tot snel!! Alvast een fijne reis! Xx

• 04 Juli 2008 - 15:20

Inge:

Heey Geert,

Veel succes in het vliegmachien.
    Ik denk dat ik je die dag nog wel ga zien.
    dan zal ik een kriekenbietje voor je open maken.
    Zo hoop ik je gevoelige snaar te raken.
    En later op de avond ga je er aan!
    Misschien kun je dan wel niet meer op je benen staan.
    takeldienst (INGEnieur) joost zal dan voor je zorgen.
    Bereid je voor op de hoofdpijn de volgende morgen.
    Maar geloof: een ochtendje in je eigen bed.
    Is genieten en dolle pret.

See you overtomorrow.

• 04 Juli 2008 - 19:07

Stijn:

zo te zien geniet je nog steeds. en zien we je weer bijna. nou tot zondag!:P

• 05 Juli 2008 - 16:53

Sjannie:

Je zult dit mischien niet meer lezen, maar een goede trip terug naar huis. zie je zondag avond. zullen er vanavond al vast "één" op drinken.(vast indrinken)
    Groetjes en tot ZIENS.
    Sjannie xxx

• 05 Juli 2008 - 16:56

Je Maatje Teun:

hallo geertje een prettige reis terug en tot de volgende keer

PS. je mag als je terug bent wel een keer kommen zwemmen en eten:D

groetjes je maatje Teun ;).